Raamstickers
Raamstickers zijn enorm breed inzetbaar en leverbaar in een groot aantal materialen. In dit artikel lees jij alles over welk materiaal geschikt is voor welke toepassing. We kijken dan vooral naar de gewenste uitstraling en gewenste levensduur.
Witte raamstickers
Is jouw klant op zoek naar raamstickers die niet transparant zijn en geen doorkijk bieden? Dan maak je gebruik van een folie met een witte basis.
Binnen deze groep bieden we de volgende materialen aan:
- Actiematig gebruik tot 6 maanden: Dtec Quickmount. Deze verwijderbare folie is voorzien van luchtkanalen. Hierdoor kan deze door iedereen zonder problemen geplakt worden. De Dtec Quickmount wordt ook wel Easydot of DOT genoemd en is leverbaar in een matte en glanzende variant.
- Tijdelijk gebruik tot 2 jaar: Avery MPI 3001. De Avery MPI 3001 is een monomeer verwijderbare folie. Deze folie kan voor toepassingen tot 2 jaar ingezet worden. Na 2 jaar kan de folie wat terug krimpen waardoor deze los kan komen.
- Permanent gebruik tot 5 jaar: Avery MPI 2000. De Avery MPI 2000 is een polymeer folie met permanente lijmlaag. Deze folie kan ingezet worden voor permanente toepassingen tot minimaal 5 jaar.
Transparante raamstickers
Is jouw klant op zoek naar raamstickers die transparant zijn en doorkijk bieden? Dan maak je gebruik van transparante folies.
Binnen deze groep worden de volgende materialen aangeboden:
- Actiematig gebruik tot 6 maanden: Dtec Quickmount transparant. Deze verwijderbare folie is voorzien van luchtkanalen. Hierdoor kan deze door iedereen zonder problemen geplakt worden. De Dtec Quickmount kan zowel van een full colour als wit print voorzien worden.
- Tijdelijk gebruik tot 2 jaar: Avery MPI 3041 Transparant. De Avery MPI 3041 is een monomeer verwijderbare folie. Deze kan je net als de Avery MPI 3001 inzetten voor toepassingen tot 2 jaar.
- Permanent gebruik tot 5 jaar: Avery MPI 2040 Transparant. De Avery MPI 2040 is een polymeer folie met permanente lijmlaag. Deze kan ingezet worden voor toepassingen tot minimaal 5 jaar.
Glasheldere raamstickers
Het is enorm belangrijk om te weten dat glashelder niet hetzelfde is als transparant.
Het onderscheid is vrij gemakkelijk:
- Transparant. Bij het gebruik van transparante stickers zal de lijmlaag altijd wat zichtbaar zijn. Op de niet geprinte delen zal er een lichte waas zichtbaar zijn. Dat kan voor bepaalde toepassingen storend zijn. Denk aan toepassingen voor project inrichtingen zoals kantoren en vergaderruimtes. De folies zoals de Avery MPI 2040 en 3041 zijn transparant.
- Glashelder. Bij het gebruik van glasheldere stickers is er geen lijmlaag zichtbaar. De niet geprinte delen zijn net zo helder als een raam en dus zal de folie niet zichtbaar zijn. Een niet zichtbare lijmlaag is bij diverse toepassingen die privacy gerelateerd zijn enorm belangrijk. Denk aan het maken van verlopen bij het afschermen van een vergaderruimte. De 3M Clearview en Lintec zijn glashelder.
Privacy raamstickers
Binnen de privacy raamstickers vallen een aantal materialen die geschikt zijn voor specifieke toepassingen. Deze folies beperken eventuele doorkijk of zorgen juist voor doorkijk vanuit een bepaalde richting.
Binnen deze groep vallen de volgende materialen:
- One Way Vision folie: Deze folie zorgt ervoor dat jouw klant vanuit binnen naar buiten kan kijken, maar dat er niet van buiten naar binnen gekeken kan worden. Bij de one way vision folie zijn een aantal zaken belangrijk:
- De achterzijde van de folie, de binnenzijde van de ruimte, is altijd zwart. Deze donkere kant zorgt ervoor dat een doorkijk naar buiten mogelijk is.
- Is het buiten donker en binnen licht? Dan vervalt de werking van de One Way Vision folie. Van buiten zal er dan vrij gemakkelijk naar binnen gekeken kunnen worden.
- Etched Glass folie: Deze folie zorgt voor een permanent privacy effect. Er is geen doorkijk naar binnen, maar ook niet naar buiten. Er is nog wel lichtinval, de ruimte wordt dus niet donker. Wenst jouw klant een etched effect op bepaalde plaatsen van het raam? Maak dan gebruik van de 3M clearview of Lintec. Hiermee kan een Etched effect goed benaderd worden.